Robòtica  1. La robòtica és una ciència relativament actual, després de crear i personalitzar el teu bloc cerca la informació necessària per poder respondre i comprendre les següents qüestions:

  • D’on prové la paraula robòtica?
  • Quin és el seu objectiu?
  • Explica quines són les lleis de la robòtica i qui les va crear
  • Fes una entrada en el teu bloc amb diferents imatges de robots
  • Quins diferents usos tenen els robots?
  • Quina aplicació de la robòtica podem trobar en la nostra vida quotidiana?
  • Fica enllaços interessants sobre robòtica al teu bloc (no et descuidis del Lego!)
  • Cerca informació sobre el citilab i Arduino.
  • Un cop finalitzat el treball i publicades les entrades, envieu un correu amb el vostre nom i la direcció del vostre bloc a: peremasg@gmail.com
Gràcies!
  2.  Ja us he presentat el Lego mindstorm i la sala de robòtica, a partir d'ara aprendrem a fer que el robot realitzi tot allò que li manem, es a dir, el programarem. Aquí us deixo la guia que farem servir per cada prova:


MISSIONS 1er NIVELL NXT

EXERCICIS DE PROGRAMACIÓ AMB ROBOTS temporitzats

Programar el robot perquè:

1) Es mogui cap endavant durant 10 segons (a màxima velocitat)
2) Es mogui cap endavant durant 5 segons i després de marxa enrere durant 15 segons.
3) Es mogui cap enrere durant 5 segons a la velocitat mínima i després durant 5 segons cap endavant a màxima velocitat.
4) A velocitat baixa, calcular quant triga el robot a recórrer 1 metre.
5) Calcular quina és la longitud en metres de l'ample del passadís, sabent quant triga a recórrer un metre nostre robot
6) Calcular quin és la longitud de la nostra taula.
7) Es mogui cap endavant durant 4 segons, donar mitja volta i avançar altres 5 segons.
8) Es mogui cap endavant durant 3 segons, donar mitja volta i avançar 2 segons i donar altra mitja volta per avançar durant 5 segons.
9) El robot recorri en forma de "S" la distància d'un metre aproximadament.
10) Resoldre el laberint proposat pel professor.

MISSIONS 2on NIVELL NXT

PROGRAMACIÓ DEL ROBOT AMB DIFERENTS SENSORS

Programar el Robot perquè:

Exercicis per temps:


1) Es mogui cap endavant durant 5 segons, fer mig gir, i que es mogui uns altres 10 segons més a màxima velocitat.
Utilitzar per moure els motors, l'opció ROTACIÓ de rodes calculant quantes voltes es necessita d'una roda per fer el mig gir

2) Que es mogui cap endavant a velocitat intermèdia. Si hi ha algun obstacle, amb el sensor d'ultrasò a menys de 30 cm, fer que el Robot s'aturi.

Ús de l'eina LOOP i SWITCH


3) Que es mogui cap endavant a velocitat intermèdia. Si hi ha algun obstacle amb el sensor d'ultrasò ha de donar 1/4 de volta i continuar el seu camí. Aquest procés s'ha de fer indefinidament.
Utilitzar en el motor l'eina GRAUS per calcular el quart de gir del Robot

4) Que es mogui cap endavant a velocitat màxima. Utilitzant el sensor de so hem de fer que el robot realitzi mig gir quan es produeixi un aplaudiment.
Aquest procés s'ha de repetir indefinidament.

5) Utilitzant el sensor de llum hem de programar el robot perquè no caigui de la taula

6) Utilitzant el sensor de llum fer un seguidor de línia negra usant el PAD proveït pel professor.
Ús de l'eina LOOP i SWITCH dins d'un altre SWITCH.

7) Mantenint el robot sense que caigui de la taula, fer que ell mateix esquivi obstacles que es troben a menys de 10 cm de distància, fent que el robot realitzi 1/4 de gir i continuant la seva marxa.

9) Fer-ho seguir la línia negra i que s'aturi quan tingui un obstacle a menys de 15 cm.

10) Fer que el robot detecti les pilotes i les llanci fora de la taula. Amb un aplaudiment el programa ha de finalitzar.

MISSIONS 3er NIVELL NXT

 
Exercicis de programació 3r nivell NXTROBOT ROBOARM T-56

Anem a simular que estem prenent mostres de roques al Planeta Mart. Per això hem enviat el nostre robot a aquest planeta, del qual hem de prendre com mostres, totes les pedres vermelles que trobem. Comencem fent uns exercicis simples per temps, per acalcular temps de moviments i després programarem amb sensors per poder complir la nostra missió.Exercicis per tempsProgramar el robot perquè:1) Baixeu el braç i tanqueu la tenalla per poder prendre la pilota (inlcuida en el kit). El braç ha de tornar al seu lloc i deixar oberta la tenalla.2) Igual a l'anterior, girant a la seva dreta deu segons per llançar la pilota. El braç ha de tornar al seu lloc i deixar oberta la tenalla.

Consideracions per a tenir en compte abans de programar el robot:- El braç ha d'estar el més alt possible- La tenalla ha d'estar oberta- El temps aproximat que el triga el braç a baixar és d'aprox. 10 segons a màxima velocitat- El temps per tancar la tenalla és de 0,5 segons a una velocitat de 30.- La pilota la posarem a dalt de dues rodes ficades al llit, una sobre l'altra.

Exercicis amb sensorsSensor de contacte:

1) Baixar el braç i si el sensor de contacte és pressionat, prendre la pilota, pujar el braç i girar a la dreta 10 segons per després llançar la pilota. El braç ha de tornar al seu lloc i la tenalla ha de quedar oberta.Sensor de contacte i de llum.1) En forma contínua: baixar el braç per detectar alguna pilota, si la pilota és blava hem de girar el braç cap a la dreta i deixar-la anar, si és blava hem de girar cap a l'esquerra i llançar-la en un got.

Sensor de contacte, llum i ultrasò.Primer situem dalt del braç un sensor d'ultrasons, que ens servirà per controlar la presència d'estranys.1) El robot ha d'estar programat per complir amb la missió anterior, però ha d'aturar si troba alguna presència a menys de 40 cm. Si no troba res a prop, ha de continuar-la.
 

MISSIÓ VIATGE A MART - QUART NIVELL
MISSIÓ MART

La nostra nova MISSIÓ MART, és una combinació de tots els treballs realitzats en els diferents nivells, en la qual els robots hauran de treballar en forma conjunta per resoldre la recol · lecció de pedres marcianes.
 

1 comentari: